Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vattenmeditation med klangskålar och gongbad


Du är havet


Din kropp flyter ut som vatten

rinner ut över parketten


i din kropp av vatten

finns en rytm en tidvåg

 

vågor av andetag

ebb och flod

 

Du är havet

väta och salt

i dina sprakande celler

celler    som

hummar     vibrerar      pulserar

och glöder ikapp med stjärnorna

på natthimmlen en vinterdag 


vätska och vatten

vågor i din kropp

 

anletsdrag suddas ut

ryggtavlor            breddas

mellanrum flyter samman i en ström

som flödar in i ett utrymme 

bortom allt

 

Du är havet

vilande på Moder Jords fylliga barm

i trygghet vaggad

om än

dina vågor går högt som lågt

 

som Du är älven

de porlande bäckarna

den brusande  forsen

är du också vattendroppen

som glittrar

i näckrosdammen och oasen

 

Du är vattnet  

i ett aldrig sinande kretslopp

du är svalka och fukt

mot en febrig panna


renande

rensande

 

Du är yta och djup

låter dig 

vaggas och omslutas

flyter med utan motstånd 

 

 

 

 

 

 




Prosa (Fabel/Saga) av prima donna
Läst 116 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-03-13 10:44



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Ett lugnt flöde av ord. Jag läste om texten och gillade rytmen.
2023-03-14

  Gunwale VIP
Den här texten vill jag få uppläst för mig när jag ska vila! Den gör gott redan.
2023-03-13

    Lena Söderkvist VIP
Ett upphöjt lugn, skulle läsas högt i en droppande grotta. Riktiga naturkrafter kommer fram i detta poem.
2023-03-13

  TrollTörnTrappan VIP
Älven är ett sorts vatten jag älskar. Har emellertid svårt för många andra vatten, åtminstone utanpå kroppen (jo, finns ju inombords). Texten passar bra i vatten-harens år nu.
2023-03-13

  TrollTörnTrappan VIP
Min kropp höll snarare på att fastna i ännu mera SNÖ under natten... men idag när det mesta sköljs bort av ännu mera REGN, får jag sitta inne och omslutas av klanger över nätet.

2023-03-13
  > Nästa text
< Föregående

prima donna