Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-


Orden formar våra liv

 

-

Orden vandrar våra liv, lämnar spår där bakom men springer också samtidigt oss förbi.

 

Orden sitter fastklistrade på allt som är, för dess existens i vår värld är beroende av namn som skiljer de isär.

 

Orden bor i sinnet som tankar och berättelser, ibland som mentala kedjor som analyserar och ger värde till olika händelser.

 

Orden är en skylt för det som under plakatet står, ett träd, en tråkig dag eller en ledsam tår.

 

Orden är aldrig saken självt, fast det formade dess gränser och plockade det ut från smeten, täckte sen tomheten med kläder som glänser.

 

Orden är oss och vi är de orden om hur vi är som blir berättade till oss, vår egen syn på en suddig självbild som är snedvriden förstås.

 

Orden utgör vår modell som i huvudet är kartan för världen, men som mixas upp hela tiden av vår projektion ut av våra egna värden.

 

Ordens sfär integreras med vår externa värld, när vi målar våra krumelurer på verkligheten med sinnets mentala svärd.

 

Orden är för oss fundamentala, men samtidigt abstrakta och enbart en hägring av de saker som i världen faktiskt vara.

-




Bunden vers av PFJS
Läst 49 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-03-03 14:43



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Så sant som det var
meningsfullt skrivet!
;)

2023-03-03
  > Nästa text
< Föregående

PFJS
PFJS