Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Gemensamt skriven av mig och BenGust. Foto - Elinor S. Bildbearbetning - BenGust


Skimmervår

Över å
och vattenbryn
spinner solens
tunna silvertrådar
sitt vårskimmer

Träden famnar ljuset
det efterlängtade
böjer sig i vördnad
invid isen blåflammig
med repor och glidspår

I knappt uppvärmd
jord spritter frön till
av uppdämd glädje

Utefter strandlinjen
löper ett ljuskäglespel

En hare stannar till -
bara det frusna klirrandet
där porlande smältvatten
pärlar små smycken

I våryretid avtäcks
det fördolda

Nya stämmor kommer
stämma upp




Fri vers (Fri form) av Elinor Sörensson VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-03-04 16:30



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Fin hyllningstext till våren, den underbara.
2023-03-06

  Solstrale VIP
En vacker bild - med ett vackert epos!
2023-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Elinor Sörensson
Elinor Sörensson VIP