Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Gemensamt skriven av mig och Elinor Sörensson. Foto - Elinor S. Bildbearbetn - BenGust


Skimmervår 2


Över å
och vattenbryn
spinner solens
tunna silvertrådar
sitt vårskimmer

Träden famnar ljuset
det efterlängtade
böjer sig i vördnad
invid isen blåflammig
med repor och glidspår

I knappt uppvärmd
jord spritter frön till
av uppdämd glädje

Utefter strandlinjen
löper ett ljuskäglespel

En hare stannar till -
bara det frusna klirrandet
där porlande smältvatten
pärlar små smycken

I våryretid avtäcks
det fördolda

Nya stämmor kommer
stämma upp




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-03-04 16:53



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
En underbar text med vårkänsla.
Fotot förstärker textens innehåll .
Väl vald rubrik.
2023-03-08

  Solweig Jansson VIP
Underbar och med skimrande detaljer och ögonblick - väldigt bildrikt !
2023-03-07

  Susen VIP
Magisk bild till en poetisk pärla. Bildskapande och vackert språkbruk
2023-03-04

  Solstrale VIP
En vacker bild - med ett vackert epos!
2023-03-04
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP