Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En ökänd sadists näste, en gång en borg, i dag lagd i ruiner, men även dessa är häftiga. Googla om ni kan gissa vem som åsyftas, så hittar ni namnet på ruinen.


Minns tyrannen


Minns tyrannen i
ettusenfyrahundraåttio steg
vart och ett närmare
dödens bedårande utsikt

Granen blir som ett berg
berget som en fästning
fästningen som ett mausoleum
mausoléet ett avlägset eko

ett oroväckande muller
som om friden inte riktigt vågar
tro på sig själv

Minns tyrannen
när du går ned igen
alla de där hundratals stegen
med ögonen på

vråkarna
Eller är de fladdermöss

Karpaterna välkomnar dig
bättre än din fantasi.



24/2 2023




Fri vers (Fri form) av Lena Söderkvist VIP
Läst 88 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-03-04 18:46



Bookmark and Share


  100apor
Det här är som 10-poängsnivån på "På spåret". Mitt googlande tar mig till Poenari slott, där Vlad den tredje huserade!
2023-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP