Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
BOSSA NOVA


CORCOVADO

Corcovado, "Hundens rygg",
ser dig sova utsträckt, trygg,
minns dig där i nattens tysta sammet.
Tysta stjärnor, tystnad rymd,
Rio de Janeiro, skymd
bakom din staty med gudalammet.

Minns dig i morgonljuset
resa dig upp ur gruset,
ruska din rygg mot himlens skyar.
Christo Redentor ser jag!
Antonio Jobim hör jag
och Corcovados rytmer mig förnyar!




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-03-04 20:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP