Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du förtjänar ändå min tribut

Droppar en like från andra sidan skärmen
kom baby, låt mig släppa in dig i värmen
flytta dig ännu närmre
passiva signaler, jag kan inte penetrera skalet
kan inte knacka hål på rutan
vill du ha mig eller försöker du göra mig galen?
har du abstinens eller klarar du dig bra utan?

vi sågs när månen mötte venus
dom valsade på himlavalvet
vi dansade i den övergivna lokalen
satelliterna kunde fånga det på bild,
hur vi glödde,
hur våra auror kittlades när vi möttes

Han sa
”Jag har gråtit över dig i flera månader och nu är du äntligen tillbaka
jag har drömt om dig och försökt glömma dig och saknat hur du smakar”
inget spelar roll
från andra sidan staden
separerade och åtskilda av tunnelbanan

trodde jag glömt dig,
dumpat ditt minne, längst ut på tunnelbanelinjen
bland höghus jag svor att aldrig mer besöka
bland cigaretter jag lovade mig själv att sluta röka
där körsbärsträden stod i full blom, kontrasterade av all betong

vad finns kvar i askan?
vem är jag om inte anden i flaskan?

hade kunnat offra mycket för ditt välmående
men i grund och botten var jag medberoende
mina vänner skrattade, mina föräldrar var oroade
du hann träffa någon ny efter bara några månader
jag är kvar, ensam, men åtminstone lite mognare.




Bunden vers (Rim) av amygdala VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-03-04 21:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

amygdala
amygdala VIP