Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


egen bild


ruva/porträtt

 

Vart vill jag gå i detta flyktiga liv jag prövar mina korta steg men tar sedan stora kliv.
Det här med att stanna upp är så svårt, att hinna med utan fart,
att klippa klistra måla och sedan
hänga upp innan det blir klart.

Varför faller livet så bråttom
Så att vi glömmer att stunder dela.
Vi söker överallt och prövar allt
förutom att egentligen leva.

Jag vill hålla dina händer
och ge tillbaka allt jag fick,
råka dig på saktmodig mark
se dina ögon genom havets återblick.

Jag vill sjunga mina sånger
för stam träd och bark.
Låta löv ge stämma
låta rösten min bli stark

Men framför allt vill jag ge dig
vingar att flyga fritt.
Starka rosa himlar
som bär din själs vikt.

Att du blir det livet ville dig till
det som kan spegla ditt i hav.
Ta tillbaka allt som är du
det livet dig en gång gav

Saktar ner stegen ser mig omkring
låter hjärtat hålla sin egen takt,
Unge, måtte du växa dig stor och stark,
se allt det vackra som livet dig ger
om inget bara det,
jag innerligt modern ber.




Bunden vers (Rim) av Yrre VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-03-04 23:22



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
"låter hjärtat hålla sin egen takt" - tack för denna värmande dikt, för dina mjuka ord.. Kram Monika
2023-03-05

  Skatflickan VIP
Starka rosa himlar som bär din själs vikt' det är vackert Bortom horisonter och änglakörer. Älskar!
Vilken känsla du förmedlar, ömhet och styrka. Tycker oerhört mycket om din dikt
2023-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP