Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Återuppväckt av Herren



Han tände ljuset som varit släckt
väckt ur slummer och andens död --- nu uppväckt.

Dimmor skingras klar blir sikt
fyller bröst med varmaste tillförsikt.

Bortom oväsentligheter --- kortaste jorderitt
Jesus Herre allena fyller hjärtat mitt.




Bunden vers (Rim) av Kämpendahl VIP
Läst 600 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2023-03-05 18:37



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Gatulerar till den återuppväckte!
Som får se upp att ej hamna i
självgodhet genom sina
handlingar( lätt hänt?)
Emedan den"Onde" då
återupptäckt återigen
kan slå sina klor i
människan?
( Vilket väl
ha inträffat
mer än en
gång?)
;)



2023-05-21

  Federico Romano
Beklagar är min första tanke, men vem är jag att dömma?
2023-05-21

    Schipperke
Looooooool så förutsägbart. Alltså, vad var det jag sa? Pyrande avundsjuka och missunnsamhet från Förnan.

Skapa nytt konto, slänga iväg lite mobbning sen avsluta det.

Vilken karlakarl, alltså.
Moget.
Modigt.
Utvecklande för poeter.se.
Förnargligt.
2023-05-18

    ej medlem längre
1800talsdikt 2023? Bakvänd diktion och mossigt ämne. Se själva!
2023-05-17

  rostspik VIP
Bra flyt, spänstigt språk i en koncentrerad text. Inget dödkött.
Texten är högst läsbar även för en ateist som undertecknad.
2023-05-17

    Max Poisé
Är en agnostiker ut i fingerspetsarna men kan dock se skillnad på bra texter. Här finns ett flyt och ett vackert uttal som smittar.
2023-05-16

    Schipperke
Sant är alltså att vi behöver ha något att ha vårt hopp till. Något som ger oss mening. Jesusgrejen tror jag själv inte alls på.

Förresten minns du ljug-troll-hydran som ljög om allt? Mobbaren och sabotören är tillbaka.

Kallar sig Johannes Nilsson nu. Skriver skittaskiga dikter om folk bla dig.

Han lär vara avundsjuk bitterhjärnan att du hamnat på etta-plats.
2023-05-16

    Schipperke
Välformulerat, och därtill sant! Välbehövlig dikt.
2023-05-16

    Sefarge VIP
Ja så himla skönt slippa få vakna
upp i nedersta källaren med
brännande hetta? Själv om
jag får välja vilar jag
Stilla helt allena
in i evig tid
Utan att
det gör
mig
nåt?
;)
2023-05-15

  Karl-Bo Lundstedt VIP
AMEN + ETT AMEN TILL!! UNDERBART ATT LÄSA!! APPLÅDER + BO-MÄRKE!!
KB
2023-05-15

  Bibbi VIP
Amen!
2023-03-28

  Anya VIP
Tilltalas av tron i texten.
2023-03-22

    Tidsljus
Nedsläckt av Herren.
2023-03-18

  Cugel
Jesus har en tendens att förhöja poesin i den som tror på honom.
Jorderitt. Ordet är lika vackert som det är egenskapt.
2023-03-17

  Sparvögat VIP
Så fina ord…
2023-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Kämpendahl VIP