Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av Lund-födda poddaren Liv Strömquists sätt att uttala "värde" och "herde" med sådan korthuggen schwung mot mot det torrt skorrande R:et, att många av oss längre upp i landet kunde tro det rör sig om främmande ord


den Lärde från Eslöv

 

 

 

Se, där går vår herde

fram längs livets gärde!

 

Drömmer om katedern -

vill bort till de lärde?

 

Undrar Lund så gärna

vart han styr sin färde....

 

Bror låg runt och tärde

- tog tolv år få hjärna!

 

Vem i hela världen

orkar läsa färdigt?

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-03-05 21:27



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Roligt rimmat, rolig kontext.
2023-03-06

  lodjuret/seglare VIP
Intressant'a text'er kan föda såväl tankar som känslor, funderingar och nyfikenhet.
2023-03-06
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP