Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Etsat sig fast

 

Mina starkaste bilminnen
är från 4-årsåldern
över femtio solvarv sedan
känns dock som igår

jag och mor fick skjuts
av några bekanta
i deras SAAB tvåtaktare
för första och sista gången

så ful, så osande, så högljudd
skrek hela vägen hem
undviker sedan dess
dessa djungeltrummor

en annan gång
var med far på stan
ett dovt muller hördes
hänförd vände mig om

en 59:ans Impala
gled sakta förbi
bakljus likt kattögon
inramade av måsvingar

KLONK! Sa det i skallen
gick rakt på en lyktstolpe
helt uppslukad
av Chevans existens

sedan den dagen
ville ha en likadan
men det närmaste jag kom
blev dess lyktor i min mancave

 

 




Fri vers (Fri form) av Bodingen VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-03-06 09:49



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Dramatisk och målande text om drömmen om en Impala.
(Min gamla SAAB har jag att tacka för mycket...)
2023-03-07

  Öknens Ros VIP
Inför synen av detta vrålåk är det lätt tappa orienteringen var man befinner sig Rackarns att det stod en stolpe i vägen!
2023-03-06

    Sefarge VIP
Jaa i minnena riken kan
skeenden bevaras som
ingen annan kan se.
Innan de blir till ord
skrivna el.talade.
Medans ett par
Impala lyktor
I sanning är
bättre än
ingen
-ting!
;)

2023-03-06

  Solstrale VIP
En snygg hyllning till önskedrömmen en egen Cheva Impala… inspirerande ändå med lyktorna de två!
2023-03-06
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP