Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
4 mars 2023


Nordens sken

Stridens sken
i skyn den glöder,
göder lysten i brösten

för kämparen
och kampen
som stånda skall

på örnens vall
och röda svall
det rinna vått.

På fältet ser vi
fiendens fanor brinna,
hjältar segern vinna
och skenet åter le
med lov i blått.

Kämparna vände
kinden mot himlen
och talade med tunga
i rydbergskt sveamål:

”Jag känner mig din frände, himlaborna!
Till svensk jag vigdes av en vänlig norna.
Mitt folk har till symbol av sina anor
fått himmelsblått i ögon och i ärekrönta fanor.”




Fri vers av KPJ Sundquist VIP
Läst 67 gånger
Publicerad 2023-03-06 10:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

KPJ Sundquist VIP