Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I PÅLSJÖ SKOG

Nog blänker trastens gula flöjt
i bokar och i ekar
med ljudet dämpat och fördröjt
i årets vår som tvekar,
men alla mindre fåglar grå
de kvittar, piper och går på
och aldrig sig förnekar!

Det blir nog ljud i pipan snart
som under forna åren
och trasten spelar åter klart
i kronorna och snåren.
Och alla andra fåglars sång,
som övats under vinterns gång
ackompanjerar våren!






Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 52 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-03-06 19:52



Bookmark and Share


    Hermes VIP
Det är skickligt att få rimmen att komma naturligt och självklart.
För mig har Pålsjö skog en speciell betydelse och det är klart att titeln får mig att se just den skogen för min inre syn när jag läser din dikt
2023-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP