Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inser åter att mina skrivarvänner är ganska utspridda över vårt land. Från C Blå fått orden : Beredda, Dansa, Föranleder. Man blandar till 18 egna så blir 21 ord, varav tre jag ger prima d. Även inspirerats av mångubbe o muminfigurer som nyss förekommit.


Står Månen upp&nerpå?!? (stafett 85)

 

 

 

Beredda i Tomelilla :

hattifnattarna på tårna,

ämnar dansa ända

till Haparanda

 

 

snödrivor överrumplar

mars, narras :

April Fools soltänder

skånemåne,

 

föranleder evighetskamp.

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-03-08 20:01



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Själv får jag nöja mig med kattifnatti... och så gurkfnatt någon gång emellanåt, förstås. Kul, livlig dikt du har fnattat ihop.
2023-03-09

  Cikoria Blå VIP
Här uppmärksammades min hemkommun minsann. Nog tror jag mig ha sett en och annan "hattifnatt" där, precis bredvid Hasse&Tages museum. Mars narras, nyss tog den död på mina pelargoner.
En text som tog sig elegant genom vårt land.
2023-03-09

  TrollTörnTrappan VIP
Hoho jojo, Gunwale - när nu hela världen tycks upp&ner, så borde vi åtminstone få rätsida på problemen?! - eller rättvisa åt polariteten?!
2023-03-09

  TrollTörnTrappan VIP
Oerhört bra kommentar! Du fullbordar berättelsen som min dikt skissade...

Visst blir de lurade tillbaka?! Kanhända till 1994 med Kristian Luuks legendariska busringning ifrån Mumindalen :

https://www.youtube.com/watch?v=NBiH634rKRc

som jag kom att tänka på nu i efterhand.

2023-03-09

  Gunwale VIP
Jodå, månen är uppochner, men som tur är är jorden också det.
2023-03-08

  Gunwale VIP
Hattifnattarna är ständigt på väg. Nu tror dom att målet är Haparanda, men jag tror att dom blir lurade tillbaka till Skåne (i maj, kanske), och sen vänder de väl om och fortsätter för evigt, i evig tystnad.
2023-03-08
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP