Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Eget


Innan stormen

Sol på klarblå himmel. Innan snöstorm. Idogt knackande, ett hål uppstår. Dagen väntar. Nyheterna likaså. Släkten läggs till släkten, samlade i ett arkiv. Kroppen tvättas noga inför det förestående. Fastan inte frivillig. Gå intill mig, ut i dagen. Jag vill att du finns.

 © Eva Hedlund fd Langrath 2023




Fri vers (Prosapoesi) av Eva Langrath VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-03-07 21:19



Bookmark and Share


  Niliboy
Tänker på dig! Fin bild!
2023-03-08

  Marita Ohlquist VIP
Berörande om längtan och saknad.
2023-03-08

  Kajan VIP
Texten rör sig från ett närvarande Nu ute i naturen till den mer komplexa tillvaron som dagen för med sig. På något sätt upplever jag att hackspettens hål blir ingången till det sedan efterföljande, en märklig känsla; lite som kaninhålet i Alice i Underlandet. Avslutningen blir en berörande vädjan/önskan om stöd, en påminnelse om att vi är blott människor.
2023-03-08

  Emanuel Sigridsson VIP
En bildstark text. Det känns som om Du uppfattar omvärlden som stilleben. Jag skulle vilja säga rörliga stilleben, varför inte migrationer med tanke på avslut. Jag försvarar mig med partikel och våg (kvantfysik). Återigen faller jag extra för en del av texten: textens mitt. Den bär så mycket mänskligt.
2023-03-08

  cilax VIP
fin
2023-03-07

  Sparvögat VIP
Så fina ord i din fina önskan ~
den sista raden är så underbart vacker ~
”Gå intill mig, uti dagen. Jag vill att
du finns”. Som en bön…
Så underbart liksom det fina fotot!
2023-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP