Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Internationella Kvinnodagen 8 Mars

 

 

kvinnor, upp till kamp mot kvalen 

det är ni som gör valen 

räds ej motståndet ni möts av 

det är dags att ställa krav 

 

mot orättvisor som er drabbar 

mot allt våld ni får utstå 

mot nedlåtande behandling 

mot ett samhälle som sviker 

 

det är dags att höja era röster 

ni är lika mycket värda 

utan er rasar det som byggts 

er lön bemöts med otacksamhet 

 

i en framtid med humanitet 

är män och kvinnor lika värda 

ingen kvinna ska av våld drabbas 

varje kvinna ska ha samma frihet  

 

låt inte fördomar hindra er 

sopa bort unkna föreställningar 

ni har samma rättigheter 

ert hem är också er borg 

 

vi har skapats från samma källa 

men mannen tog vår frihet 

gjorde den till sin 

det är dags skipa rätttvisa

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Öknens Ros VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2023-03-08 10:15



Bookmark and Share


  Susen VIP
Välskrivet om kvinnans rätt
2023-03-12

  Solstrale VIP
Rätt och riktigt diktat!
2023-03-10

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken superbra uppmaning till oss kvinnor! Så välskrivet, tänkt och diktat!
2023-03-09

  Kungskobran VIP
Svag ljus röst mindre kroppslängd och svagare muskler är vad kvinnor har att kämpa med.

Men det går
om bara mannen förstår
att det är vad huvudet förmår
inte dina bröst eller vackra lår
2023-03-09

    Julia Engström VIP
Vackert o välformulerat om kvinnors rättigheter o kamp.
2023-03-08

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om kvinnans rätt att leva på lika villkor som mannen.
2023-03-08

  Gunnar Hilén VIP
Hurra, applåd och bokmärke !!!
2023-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP