Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om kvinnokamp


Internationella kvinnodagen

Dikt av Julia Engström

Jag är en kvinna som kämpar för högre lön.
Tyvärr diskrimineras jag fortfarande på grund av mitt kön.

Vi lever på tjugohundratalet så man skulle kunna tro att vi kommit längre än så.
Men lön är tydligen något man måste bli arg för att få.
O inte ens då.

Jag är en kvinna som kämpar mot våld.
och mot att en människa kan bli såld.

Alla vet att misshandel sätter djupa sår i själen.
Ändå har vi dessa varulvsmän som släcker ljuset i dina ögon utan att någon förstår skälen.

Jag är en kvinna som kämpar mot höjda priser på mat o hyra.
Båda har blivit mycket dyra.

Det är enkel matematik.
Alla förstår att att det är omvänd Robin Hood-logik.

Jag är en kvinna som kämpar för allt som redan borde vara klart.
Och att det ska bli verklighet med en jäkla fart.

Jag är trött på att bli sorgsen vid tanken på alla kvinnor som far illa.
Både de mest utsatta o de som lever i en flott villa.

Ingen är skyddad från varulvsdöden.
Det finns ingen räddare i nöden.

Storbolagen har förskingrat miljarder från dom som behöver som mest!
Men det ska inte få hända utan protest.

Jag är en kvinna som kämpar för en värld utan förtryck.
Kom med så gör vi ett gemensamt ryck!




Fri vers (Fri form) av Julia Engström VIP
Läst 84 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-03-08 10:49



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Tack för denna underbara text! Helt fantastiskt starkt och klart lyser ditt patos! Du har skrivit en dikt med sikt på det av vikt!

Du är inte ensam om denna kamp.
Ingen ska sätta för oss stopp!
Vi har kraft att stega vårt tramp!
Vi får vare sig hybris eller skrivkramp!
Våra ord får vingar på nätet
Hur de än försöker oss krossa.
Fast de beter sig förmätet
Vår kärlek den ska för våra medsystrar blossa!
2023-03-09

    Julia Engström VIP
Det stämmer bra Öknens ros! Det finns väldigt mycket kvar att kämpa för.
2023-03-08

  Öknens Ros VIP
Det finns mycket kvar att kämpa för, väl ordat!
2023-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström VIP