Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ögonblicksbild- mindfulness


Orörd

Nu ligger snön sådär på marken och flämtar

i väntan 

steg trampar ner

skapar spår 

kattassar 

fågelklor

människospår

att jag inte får vila en en stund

tänker snön

låt mig få vara

luftig och orörd

stilla i vitt

låt mig få vara ett täcke

för de som behöver

och det behöver jag 

just idag

 




Fri vers (Fri form) av Ninananonia VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2023-03-08 10:52



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Just mark, betäckt eller inte, kan verkligen få lida som oförtjänt. Att även nederbörd kan ha åsikter om vem som den beträder, har fors-katts alltför litet på troligen.
2023-03-13

  Kajan VIP
Ett täcke som längtar efter ett täcke; vilken fin metafor för tröttkörda varelsers längtan.
2023-03-08

  Marita Ohlquist VIP
En fin text om längtan.
2023-03-08

  Solstrale VIP
Dessa önskaningar vi har om att bara få vara. Vackert metaforiskt stycke fri vers du skänkte oss läsare! Tack!
2023-03-08

  Sparvögat VIP
Så vackra ord…
2023-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP