Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HYPOKONDRIKERN

Han släpar sig till vårdcentralen
för att få veta hur han mår
och lider redan alla kvalen
av de besked han kanske får.

Det är så långt till vårdcentralen.
Att gå är inte utan risk.
Skall slutet bli i sjukhussalen,
trots att han startade som frisk?

Nu går han in på vårdcentralen,
betalar, får en nummerlapp.
Det ger ju jobb åt personalen,
men han, han önskar att han slapp!

Han undersöks på vårdcentralen
båd´ utanpå och inuti,
men doktorn skriver i journalen:
"Ett utslag av hypokondri."

Nu går han hem från vårdcentralen
på lätta fötter, glad i håg,
befriad av att vara galen,
att alla krämporna var båg!

 

 

 

 




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-03-08 16:56



Bookmark and Share


  Kajan VIP
En härlig välskriven text, där rimmen rimmar väl med helheten.
2023-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP