Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: AndLou


EN EGEN PÅHITTAD ESTRAD

 

Jag sitter helt ensam
här och tänker
på en egen liten
påhittad estrad
när jag tar på mig
glömda sanningar
inför livets ganska så
speciella promenad

i ett tappert försök
att vandra ut ur själen
rätt så förvirrat
osäker och svår
för att söka efter
meningen med livet
i ett försök att finna
en sorts vår

för man måste nog
känna lite trygghet
när man helt ensam
kliver ut där på estraden
det känns som att
se sig själv från ovan
i denna rätt så
märkliga paraden

jag ser mig själv
stå där på perrongen
väntande på tåget
som ska gå
där jag klär av mig
mina brustna drömmar
för att hitta de svar
som jag kan få

så när alla svåra frågor
har besvarats
är det äntligen dags
att andas ut
nu vill jag bara
höra fåglar sjunga
betraktande min sagas
något bittra slut

 

Copyright © AndLou




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-03-08 22:06



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Så står man där avslöjad, avklädd in på bara skinnet och ser vem man egentligen är. Att se en "ny" människa träda fram.
2023-03-09

  Kungskobran VIP
Till slut
kom all hjärnskrot ut
nu är det bara ett koppla av
och njuta av var dag

Gillar din dikt bokmärkes

2023-03-09
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP