Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


TRÄDKRONOR BLEV LIKT KRISTALLKRONOR


den dimmiga gryningens pärldroppar

frös till is i de kalla trädkronornas toppar

framkallade iskristallernas vackra skönhet 

trädkronorna blev till kristallkronors kroppar

 

blåvita morgonens solskenslycka alstrande gro

i pärlglödande prismaeffektens ljushavs rum

varpå poeten genomstrålas av glädjerusets ro 

fylls av nyvaken själfullhet och glädjerikedom 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 181 gånger
Publicerad 2023-03-09 09:09



Bookmark and Share


  Susen VIP
En poetisk pärla gnistrar som en diamant i varje rad
2023-03-12

  Bodingen VIP
Tjusigt!
2023-03-12

    Lena Söderkvist VIP
Ljuvligt framställd lyckokänsla.
2023-03-09

  Sparvögat VIP
Så vackra ord ~ att vila i…
2023-03-09

  Respons VIP
Lyckan är stark över solens strålar över snön. Fint komponerad med många sköna allitterationer.
2023-03-09

  AndLou VIP
Hänförande vackert! :)
2023-03-09

  Monika A Mirsch VIP
Mjuk - utryck för varm glädje - tack!
2023-03-09

  Fale Bure VIP
Snyggt
2023-03-09

  Öknens Ros VIP
Vår underbara natur som alltid förundrar oss.
2023-03-09

  Maria Sundelin VIP
Fin naturbild du fångat med dina ord
2023-03-09

    Max Poisé
Väl komponerad poesi! Tack för denna!
2023-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP