Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MÄNSKLIG KROPP

En mänsklig kropp är mestadels besvärlig,
en organism som sällan känns bekväm.
Den plågar både fattig och förnäm,
som demokratisk jämlikhet begärlig.

Som blekrött fläsk med hål i varsin ände
omslutet av en stram och hårig hud
avger den lukter, åstadkommer ljud
och skapar både nöje och elände.

En kropp beskrivs ibland som andens tempel,
en helgedom för själen innanför,
en byggnad som skall vittra när den dör.
I pannan står förgänglighetens stämpel.

Nog tror sig mänskan vara mer än kroppen,
nå´t mer än blod och vatten, ben och kön,
trots medicinska vetenskapers rön,
som sällan lutar åt de glada hoppen.

En mänsklig kropp med smärta, oro, möda
är en behållare för liv och ljus.
En ros skall blomma i ett sprucket krus.
En mänsklig kropp kan inget riktigt döda.


 

 

 

 




Bunden vers (Annat versmått) av Ulf Carlsson VIP
Läst 56 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-03-10 14:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP