Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Porslinsbutiken i elefanten

det mellersta
vecket i hans dubbelhaka
var så stort att man kunde få plats
med en cellokvintett
däruti

det nedersta skiktet i hans skor
var så högt
att man
om man där under
placerade en hasselsnok
kunde se den kvävas av den feta tyngden
till plattheten av en
hallonrem, om man sätter den i en växtpress

det blir kross
förstås

när man driver en porslinsbutik
inuti en elefant

inuti en uppsvälld, dräktig ”tänk-inte,-kör”-såsse
med karisman av en självgod, präktig körgosse
förutom att det inte rör sig om en sång

sedär
nu dundrar han igång

nu tar han sig rätten, nu tar han ton
dags att kulörtvätta grå celler på nästa generation
från kritiskt och självständigt tänkande
genom gaslighting och psykologiskt skendränkande




Bunden vers (Rim) av Gustav Stenqvist-Walter VIP
Läst 144 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-03-10 00:48



Bookmark and Share


  Respons VIP
Omvänt tänkande och finurliga ordlekar i en dikt som mynnar i eftertanke och allvar.
2023-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Gustav Stenqvist-Walter
Gustav Stenqvist-Walter VIP