Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nästan som polis

Jag är så stolt över min pappa
Stilig uniform och blanka knappar
Nästan som polis

Men också rädd

Fötterna på smala fönsterkanten
Händerna mot taket
Din pappa kommer
Din pappa kommer
Barnen skriker

Det här är förbjudet
Jag hinner inte undan
Kommer han att skrika och skälla

Jag släpper taget mot taket
Faller handlöst
Asfalten slår mig i ryggen
Skammen följer mig in i buskarna
Han kommer att skrika och skälla

Plötsligt är han där
Hans röst är mild och trygg
Han bär mig hela vägen hem
Där kommer tårarna

Jag är så stolt över min pappa
Stilig uniform med blanka knappar
Nästan som polis




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-03-10 04:28



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Fint berättat om de olika känslor som kan finnas i ett barn inför sin pappa.
2023-03-13

  Blomma-Stjärna VIP
bra skrivet - känner igen bilden av pappa, att inte veta om jag skulle få skäll, stryk eller kanske tröst, bli buren...
tycker mig se en förändring av pappagestalt i nutid, då papporna drar barnvagn, byter på baby, ger nappflaska och gullar
2023-03-10

  Lustverket VIP
Välgjord, spännande läsning i litet format, med fin feeling!
2023-03-10

    Lena Staaf VIP
Fin bild av den tudelade pappakärleken!
2023-03-10

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat om olika känslor inför en förälder, mörker och ljus, rädsla och trygghet.
2023-03-10

  Anya VIP
Ödmjukt berättat om den dubbelhet barnet kan tänka om sin pappa. Eller den dubbelhet en pappa kan vara. Gäller att ha koll på att det mesta är inte svart eller vitt.
2023-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP