Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad händer när du blir dig själv


Teatern

Om rangordning och grupperingar

Vad händer när du slutar spela med i dina
medmänniskors skådespel?
När du blir den du är bortom andras tilldelade
roll och plats i deras rangordning.

Du blir ett hot som måste tryckas ner avvisas
utestängas.

För att få tillträde måste du anamma regler, dogmer
som skapats för att acceptera din plats!

Oftast underordna dig den styrandes oftast ordlösa
krav. Regler där stil på hur du ska vara och uppföra
dig kontrolleras av den som tagit över ledarrollen!

För att klara detta så måste du vara medveten om
och kunna läsa av det som sker.

Förstå människors projektioner och speglingar.
Se rädslorna som spelas upp och förstå reaktionerna!

Om du genomlevt denna tuffa transformation kommer
du att se att bli "vaken" vilket innebär att du ser att de flesta
sover!

Friheten att vara Dig själv
Genomskåda alla illusioner
gör dig ödmjuk och
att kunna älska din nästa som
spelar sin roll när rädslan öppet
visas som handlar om omedvetenhet!

Rädslan för att inte bli godkänd och få
tillhörighet!











Övriga genrer (Drama/Dialog) av WyS VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2023-03-10 09:05



Bookmark and Share


    lydriket
Berömligt beskrivet om krökta ryggars böjelse.

Vad väger tyngst? Kejsarens gamla eller nya kläder? Den svenska konsensusmänniskan älskar mångfald på distans. Hon väljer värdegrund före vetenskap och känsla före konsekvens.

Det svenska tillståndet är ett etablerat begrepp i våra grannländer och fenomenet "Stockholmssyndrom" är vida känt bland människor som inte ens kan placera den humanitära stormaktens huvudstad på kartan.
2023-04-18

  Thylacine
Mycket intressant text!
Denna falska teater har man genom åren iakttagit och upplevt till leda.
2023-03-19

  Staffan Nilsson

Tja, att bli sig själv kan ju betyda att du fattar att du är en av alla andra!
Eller som Ekelöf sa "Det som är botten i dig är botten också i andra" - från Färjesång, Jag tror på den ensamma människan.

2023-03-10

  Kungskobran VIP
Människan är ett flockdjur, den som hamnar vid sidan av blir uppäten av leijonet
2023-03-10

  Koloristen
"Friheten att vara Dig själv
Genomskåda alla illusioner
gör dig ödmjuk och
att kunna älska din nästa".

-Vi är uppe på riktiga höjder nu. Sådana som oss höves!
2023-03-10

    Sefarge VIP
Hmm.Intressant skrivelse
som ger tankar. Är en
Egoist helt sig själv
eller nåt annat?
2023-03-10

  rostspik VIP
Ett intressant tema.
2023-03-10
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP