Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förtröstan

 

 

Jag har en förtröstan i mitt bröst
en osynlig följesagare
som bär mig genom livet

som ger mig kraft att bearbeta
sorger och motgångar

som visar vägen till ljuset
när jag trevar i mörker

som visar den rätta vägen
när jag går vilse

Jag har en förtröstan i mitt bröst
en osynlig följeslagare
som bär mig genom livet




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 168 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2023-03-10 09:48



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Underbart att ha förtröstan! Fint uttryck i dikten!
2023-03-17

  Eva Helene VIP
Så fint och värmande om förtröstan som bär.
2023-03-17

  Susen VIP
Finstämda och tröstande ord. Värmer
2023-03-12

  Niliboy
Den följeslagaren äga också jag!
2023-03-11

  Respons VIP
Skönt att ha tillgång till en inre kompass!!
2023-03-11

  Olof Lagerhorn VIP
Vackra och innerliga ord om en
god kraft som alltid finns vid
vår sida.
2023-03-11

  aol
Kram underbar trösterik skrift
2023-03-11

  Kungskobran VIP
Jag söker tröst
vår som höst
den finns i mitt bröst
den bara väller fram
i faderns och sonens namn
2023-03-10

  Blomma-Stjärna VIP
det är underbart att läsa en sådan här dikt
om djup förtröstan och en inre vägledare
-
vi människor behöver hoppets kraft och det kan vara så som det står skrivet "Den som söker finner"!

2023-03-10

  Lehva VIP
En klok text om att välja att ta emot sin förtröstan. Tyder på styrka och en grundharmoni.
2023-03-10

  Sparvögat VIP
En hoppfull kraft som lyser i mörkret ~
så fint…
2023-03-10

  Öknens Ros VIP
Fint om en inre följeslagare som vägleder i livet.
2023-03-10

  Kajan VIP
Hoppas många kan känna igen sig i den här dikten; det är fint att ha ett levande stöd i sitt inre.
2023-03-10

    Lena Staaf VIP
Så skönt att ha denna förtröstan! Själv har jag den inte, däremot en förmåga att acceptera det svåraste.
2023-03-10

  Anya VIP
Fantastiskt med en sådan förtröstan. Jag kämpar på och emellanåt känner jag denna förtröstan.
2023-03-10

  Maria Sundelin VIP
Fin tanke och bra beskrivet
Kramar
2023-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP