Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


"EN VILSEN VAGABOND"

 

Se där går en liten man
helt utan mål
där han vinglar fram
och skrålar skål
han har mött all svårighet
med sin sång
på en väg som stundom
varit mycket lång

ja för vi alla
känner honom väl
och jo visst
han har nog sina skäl
där han förvirrat
söker efter ljuset
men där som oftast
livet fyllts av ruset

det är en man vars
ego är förstorat
och det finns så mycket
han förlorat
för han har skapat
en synnerligen märklig historia
med en sorts egoistiskt
präglad promemoria

ja på sin så flummiga
resa utan mål
som nu har givit
hans minne stora hål
en ganska så tragiskt
vilsen vagabond
som så medvetet
begränsat sitt förstånd

ja han är en simpel
dåre mitt i livet
som snart har tagit
det allra sista klivet
och det finns givna svar
på frågorna han har
om varför just hans sol
så många fläckar har

 
Copyright © AndLou

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 166 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-03-10 12:29



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Nils Ferlin klass, bokmärkes
2023-03-10
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP