Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om att inte orka se


Skyddad bomullsverkstad

Dikt av Julia Engström

Vad händer när det mest väsentliga blir oväsentligt?

Det viktiga oviktigt.

Dags att se dig omkring.
Då menar jag verkligen se.
Plocka bort obehagsfiltret.

Se svält, naturkatastrofer, krig o sjukdomar.

Varför får Kardashians rumpor mer uppmärksamhet än barn som svälter?

Ja, det finns ett enkelt svar.
Vi orkar inte ta in.

Vi behöver ibland leva i vår skyddade bomullsverkstad.

Men du kan väl åtminstone titta ut då o då.

Världen behöver dig.




Prosa av Julia Engström VIP
Läst 61 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-03-10 19:38



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Utlevelseförmågan är hämmad dvs människan kan ha svårt att hitta en väg att dela med sig av sin sorg och smärta och därför väljer det som överraskar eller förvånar och inte det som förskräcker och väcker.
2023-03-16

  SatansSon VIP
människor har ingen inlevelseförmåga sa Nietzsche.
2023-03-10
  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström VIP