Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Omgjord version av en skiss från exakt tolv år sen, omkastat sceneri, fördjupat uppslag med delvis helt andra ord... ...medan TÖ-serien då blev överlastade prosadikter av halvsmält material, ger jag både mer luft och struktur nu


TÖ #1 : Sidor i Drivor

 

 

 

och fram i tö kommer

ett slitet blad ur

någons anteckningsbok

som tycks ha legat i ide

och drömt om solen

under parkens hårdaste bänk

 

och fram i tö kommer

en annan antecknad sida

med is över vissa ord

och andra totalt bortsmälta

lite närmare dammen

som torde ha sin upprinnelse

ur samma bok

 

och fram i tö kommer

en bra bit upp på rutschbanan

vars fantasi har blåst dit

vad som alls icke är

det tredje uppslaget

snarare vilsna hörn av bokens slut

likt förvuxna snöflingor

vari vintern dör

 

och fram i tö kommer

tungt virvlandes där

bort mot en stängd fruktaffär

kvinnan som luktade vår

och höst i samma spår

på sista sidan

som är tom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-03-11 14:46



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker förstås, ser att du håller din gryta väl kokande, jag som läsare närapå drunknar mera mentalt i rena bokstävers skenbara vattensamlingar
2023-03-12

    Lena Söderkvist VIP
Och fram i tö kommer positiv respons från mig på denna fantasifulla (som jag tolkar saken) skildring av en konstnärlig idés skapelseprocess.
2023-03-11
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP