Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VÅRFÅGLA


Dammar gör det mellan stela skuldror
när knutar lossnar min vingbredd
parerar smältvatten det går så där
och väljer att falla osedd

flanderslipningens fasetter kastar små solar
ganska många hinner jag fånga mig mätt
det ligger nyfödda skratt i luften
jag hör åtminstone ett

jag flyger i parken inte långt från där jag bor
kalejdoskåpet vet jag då var det ska stå
nu kommer flyktfåglar tynga min tidslinje
tvärsöver nu och då

kanske är jag klar långt innan jag försökt
men det låtsas jag inte om
för precis som våren så chansar jag
tyckte precis att någon sa kom






Fri vers av Igot Tochange VIP
Läst 119 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2023-03-12 15:04



Bookmark and Share


  kerstin skriver VIP
snyggt! många skatter i formuleringarna. 'nyfödda skratt' blir en favorit.
2023-03-14

  Respons VIP
En flygfärd som heter duga med rimmen på exakta ställen och ett hisnande perspektiv på tillvaron.
2023-03-13

  Ulf Carlsson VIP
Svängigt och vårystert fågelperspektiv!
"Kalejdoskåpet" verkar malplacerat...
2023-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Igot Tochange VIP