Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det självklara behöver inga försäljningsargument! Men frågan är vad som är det uppenbart självklara ... Tillkom och publicerades här i maj 2013 - Upplever 2023 budskapets innehåll som lite skruvat i vissa delar som helhet


Vet mitt ansvar för de val ...

... jag väljer 
bland de valbara alternativ
vars yta definieras 
mellan kurvorna
av den integral
som nu som då
obevekligen följer på
såväl frihet från
tvång och krav
som följderna av
naturens gång
med tillhörande
attraktionsstyrda
icke inhyrda
drifters förfång ...

Men som man
lär jag ju vara 
och så förbli
så som män är mest ...

En sårbar konsument
vars drifter
och andra behov
saknar verkningsfullt försvar
mot dina argument ...

Argument
vilka du skickligt säljer
på det allra mest
otillbörliga sätt och vis
utan några verkliga ord
och helt bestämt
utan något fastställt pris ...

När jag protesterar
och avvisar dina försök
att bjuda in mig i ditt kök
ser du så-där-du-vet-på-mig
smeker lätt min hand
och kysser mjukt min kind
Ler sött och låter det glittra till
litet grand så-där-du-vet i ögonvrån ...

Nog är det väl så ändå
jämväl ingen eld utan rök ...?

Ty jag vet inom hela mig
att jag från allra första början 
varit fullständigt tydlig mot dig

vad avser mitt absoluta Nej ...

Likväl jag finner 
att du redan från början vunnit
och att när jag förlorar mig
i djupet av dina ögon
och din vackra själ funnit ...

... har varje argument 
för mina Nej till dig
länge sedan försvunnit ...

Nej, när jag väl dig funnit
eller du så mig ...

... eliminerar du per automatik
allt eventuellt
kvarvarande motstånd inom mig ...

Sportsligt eller ej?

- Spelar det egentligen någon roll?

... När allt jag sedan
jag väl träffat dig

känt inom varje litet
skrymsle och vrå
inom hela mig,
är hur innerligt mycket jag vill
varje liten aspekt, följd och innebörd
av allt som är du för mig ... ?

... Och hur ointresserad min själ
är av att argumentera emot
alla såväl tänkbara som otänkbara skäl
till att du skulle kunna vilja någonting annat
än att välja mig och mena mig intet annat än väl?




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 100 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-03-13 19:01



Bookmark and Share


  AKT VIP
Gillar denna.
2023-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP