Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Våldet har eskalerat nog

 

 

Ett barfota barn

Ett gatubarn

Ett hemlöst barn

 

Tränger sin skugga i mig

Tränger sin sorg in i mig

Tränger sin ensamhet i mig

 

Och gör mig sällskap

 

Intar allt inom mig

Talar och tilltalar mig

Ställer sina frågor till mig,

 

Varför är det för mycket våld i en människa?

Varför har man svårt att leva i fred med andra?

Och varför alla vägrarar lyssna på alla?

 

Se på mig!

 

Jag är ett hemlöst gatubarn men lever i fred

Mina kläder är trasiga

Mina fötter är nakna

 

Vintern delar sin storm med mig

Sommer delar sin hette med mig  

Skogen delar sin säng med mig

 

En dröm har jag inte längre att tänka på

Ett hem söker inte jag längre

En julklapp tänker inte jag på längre

 

Skolan har inget nytta för mig längre

Föräldrar är en bluff

Leken är inte varit min stor sida på länge  

 

Söker mig skydd från pedofiler

Söker mig skydd från de månggifte

Söker mig skydd från de regnbågiga människorna

 

Flyr bort människorna

Flyr bort trängseln

Flyr bort städerna

 

Våldet har eskalerat nog!

Och jag är bara ett gatubarn

Och jag är den barfota barn jag

 

Jag flyr våldet och söker svar

Vems fel är det?

Vem bär ansvaret för den kollapsade samhället?

 

Det barfota hemlösa gatubarnet jag söker fred och frid!




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 47 gånger
Publicerad 2023-03-15 09:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP