Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… Jag drar mig för att ställa frågor, berätta om orättvisor, uttrycka mitt innersta, skriva poesi eller berätta om min tro, och framför allt ge kritik på de orättvisor jag ser - är det rätt? Hur tacklar en konstnärssjäl allt outgrundligt dumt?


SORGESÅNGER ELLER?


vattnet sinar i källan  
penselhåren lossnar  
färgerna tog helt slut
akvarellpapret slut...

brevbäraren slutar dela ut posten...

konstbutiken nedlagd
fabrikerna lades ned
ingen tillverkning av
akvarellpapper och färg

sajterna lades också ned  
Facebook sprängdes dessutom
instagram omvandlades  
alla konstnärer uteslöts

en sorgesång eller något gott
förr fanns inget av allt detta
alla kunde gå på utställningar
där de kallade konstnärerna  
för en rad elakheter rakt ut...

... eller gjorde man verkligen så?...

nej det var en ond dröm eller god
vi kanske behöver se och vakna upp
är verkligen gallerier verkligen onda
säger man där sjukaste sakerna om

konstnärer, fotografer, ordkonstnärer?
jag stannar upp och tänker efter på detta...

jag slutade skriva, måla och skapa en dag
det tog bara stopp... jag ser förtrycket NU
ja det sprids och det frodas på nätet tills
en dag förlorar vi den fria kulturens bärare

vart vill du titta och vart vill du se?
vad vill du titta på eller vad vill du se på?

finns det ankor som simmar lugnt
när bomberna flyger över deras huvuden
finns det en häger som lägger äggen i vassen
där krokodilen och räven har sina ungar

räven smyger fram och knycker guldägget
krokodilen skrämmer iväg hägern för gott

häckningsplatsen eller galleriets konstnärer
det finns en likhet och ett samband dem emellan  
en konstnär i sitt esse som förtrycks knäcks sönder
en häger som lägger sitt ägg förlorar sin avkomma!

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 82 gånger
Publicerad 2023-03-15 09:32



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Ooops, du är inne på exakt samma ämne som jag, fast i en annan form, i ett litet längre projekt som kanske hamnar här på sidan i april. Vad lustigt! Det ligger förstås i luften med de antidemokratiska strömningarna. i vilket fall tycker jag att din text strålar av energi, att den är på hugget, och det precis som den skall vara.
2023-03-17

  WyS VIP
Man saknar inte det självklara förrän man förlorat det. Bra skrivet om hur guldet blev till sand!
2023-03-15

  Kajan VIP
En väldigt välskriven text om det svåra med att leva och verka i denna värld; är inte helt säker på att det bara var bättre förr; framförallt ej för kvinnor och för män med mindre acceptabel bakgrund.
Liknelserna är väldigt målande. Det finns en vila, det svåra är att finna vägen dit.
2023-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP