Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DET NYA RIKET

Ågust : Nu slår det i slottsportarne
minsann sedan visgossarne sänts med
budkafvle från häxamästaren Oscar II
vilken smort deras ihåliga hufvuden
med lögner som nu sprides utöfver
holmarne i uppviglande syfte mot "Det
nya riket" emedan häxakonungen kalla
mig sinnesrubbad enkom för en logisk
satir af hans representationsreform 1865
som helt i sanning afslöjar samhällets
ruffel och båg af skojare och slödder i
rixdag o kungahus där äfven akademien
äro ett skumraskarnäste af beskyddar-
nepotism vilka enbart dummerjönsar
och jubelåsnor tror på inte helt olikt
Swerige i nutida belägenhet 2023 som
aldrig tycks ömsa skinn vars kynne och
lynne förblifvit oförändrat.

-




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 268 gånger
Publicerad 2023-03-15 19:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP