Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Handlar om vikten av bin


Min mamma biodlaren

Dikt av Julia Engström

Min mamma odlar bin.
Ja, hon är så otroligt fin.

Utan pollinerare skulle det bli mycket svårt för mänskligheten och annat liv på vår jord.
Ja, sanna mina ord.

Jag är stolt som en tupp.
Allt hon säger är värt att skriva upp.

Bina pollinerar och mamma organiserar.

Den goda honungen är inte att föringa.
Till och med veganer har fått ombetinga.

Att odla bin är mycket viktigt.
Ja, det är helt riktigt.

Många bin dör av gifter som används i jordbruket.
Ja, vi behöver ändra på det stuket.

Inga gifter i maten.
Så får vi hälsosammare måltider på faten.

Kanske kan mänskligheten överleva ett tag till?
I alla fall om min mamma får som hon vill.




Bunden vers (Rim) av Julia Engström VIP
Läst 67 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-03-15 15:25



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Bina, våra viktigaste vänner i naturen. De gör ett enastående arbete.
2023-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Julia Engström VIP