Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


lite efter att ha läst böcker av Dean R Coontz och andra som Stephen King.. så.. Teckningen är min egen av kolkrita


Avgrunden

Nej!  jag verken sover eller är vaken

inte fantiserar jag eller så

bara nånstans där mitt emellan av allt

ett annat liv, en annan sfär.

 

Jag vandrar då det regnar, när det är dimma

på nätterna, i stormar,  flyger över dom sju haven

i mörkret där ingen kan se eller höra mig

i dom mörkaste vrårna hör jag hemma

bort ifrån allt,  mitt namn är " Inte ett knyst "

 

Jag står på en trappavsats av smältande is

som plötsligt slutar i en avgrund

min nakna kropp är svept av en filt

av slem och mögel,  jag har ett glas som jag

höjer och skålar med månen som blir rött

genom mitt vin glas och ser ut som ett sargat

ansikte i blod, Kanske min egen spegel bild.

 

I dom svarta omgivningarna längs avgrunden

svävar det  fram träd, dessa nakna skarpa träd

sträcker sig likt dödliga händer och fingrar

på förkolnade skelett som vill fånga och förinta mig.

 

Ser en liten strimma en liten prick i slutet av 

djupet på avgrunden och trappan håller på 

att upplösas till intet,  så jag kan lika bra hoppa

 

och se vart nästa dröm tager mig.

 




Bunden vers av Lasseman VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-03-15 15:59



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tyvärr kan ju inte hjärnan skilja på dröm och verklighet, så en sådan dröm ter sig nog så verklig...passande bild till...
2023-04-29

  Solstrale VIP
Otroligt bra! Illustrationen fångar det verkligen perfekt. Ansiktet, håret, hålet, kroppen som sträcker sig efter, staden och landsbygden ja allt fick du in. Med känslorstromar kan man verkligen bli betagen och väckas till inspiration!
2023-03-30

  lodjuret/seglare VIP
Jag fattar ju inte att det är en dröm då jag ligger och sover. Jag förstår det inte ens då jag är vaken, att mardrömmen kan ha ett slut... bokmärker förstås.
2023-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Lasseman
Lasseman VIP