Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tack det knallar

Hej hur är det,
jo tack
ibland går jag
till stenbrottet
och howlar till berget,
när jag är ute efter
raka, tydliga svar
och jag älskar ju när
Sirius talar till mig
i morsekod
strösslar grön vit röd blå
strösslar grön vit vit röd
och ibland fryser jag till,
högt uppe på Butcher Hill,
där finns en plats
från vilken jag samtidigt ser
min sociala topografi
under 20 års tid
uppspänd över betongen,
min trygga Potemkinkuliss
där alla täller vet
mitt rätta namn,
som ju även eken gör,
den jag lutar mig mot
när vinddraget
från timmertåget
kittlar mig i magen,
men jo för fasen,
tack det knallar




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 98 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-03-15 20:36



Bookmark and Share


  Respons VIP
Den enkla vardagsfrasen som döljer en ocean av mänskligt liv. Butcher Hills sociala topografi skapar magi. En dikt med stor rymd och träffsäkra referenser.
2023-03-16

    ej medlem längre
Ååh, jag är förstås färgad av mitt Kent-skov, men fick Jocke Berg-känsla av denna text redan innan jag kom till Butcher Hill. Hittar nya djup, vinklar och smarta grepp i texten vid varje genomläsning. Fick mig ett gapskratt också, min svarta humor gillade timmertåget.
2023-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP