Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Någon ser dig!


Tänkt var det här

Jag tänkte att jag skulle skriva en text och gjorde några tappra försök att börja på en sdåan för att fånga intresset, åtminstone mitt eget. Men efter en rad som  den här: "Det var en vanlig dag bland dagar och jag är inte den som klagar" suddade jag strax ut densamma efter genomläsning. Inte heller den här fångade mitt intresse: "En vinkelhake flög genom koordinatsystemet."

Då kom jag på den lysande idén att skriva en metatext. Jag började så här och skrev sedan ytterligare några rader: "Jag tänkte att jag skulle skriva en text och gjorde några tappra försök..."

Jag tittade ut genom fönstret och såg en snöpudrad gräsmatta. En skata flög med en liten gren i näbben, antagligen på väg att renovera sitt bo inför den nya säsongen. 

Jag lyssnar på ett stycke musik från datorns högtalare, medan jag plitar dessa rader.

Så vandrar jag vidare i tankarna, funderar...

Vart är världen på väg? frågar sig många oroligt idag. På väg? undrar jag.  Är vi inte redan där - eller kanske har vi passerat det fruktade stadiet också? Men vi verkar vara hemmablinda och har stoppat huvudet i kudden och försöker somna om och låtsas att det fortfarande är igår, trots att vi lagt utopierna bakom oss och förverkligat dystopierna. Orwells 1984 är en mild västanfläkt mot idag, när Storebror och Storasyster ser oss via algoritmer och Artificiell Intelligens.

Men så tar jag en kopp ljummet kaffe från i morse och tänker:

Världens undergång går väl över den med...




Prosa av Algotezza VIP
Läst 143 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-03-16 08:19



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
En vän till mig har en låtsaskompis som han kallar för något på J. Förmodligen är han en sorts 'Jensen'. En annan gosse som även han har en låtsaskompis, vars namn börjat på J, är förmodligen just en sådan där 'Jensen', det verkar vanligt här i landet. I Adelaide i Australien, kallar en kvinna 'sin Jensen' för James, trots att han inte är direkt en betjänt. Tänk bara så bekvämt det skulle vara om alla killar hette James och alla tjejer fick namnet Margaretha. Fast i Australien brukar kvinnan kallas för 'en Sheila' och jag som inte har en vän som heter James här i det gamla landet, som Sverige ju får heta ibland i Minnesota... Texten? Den känns som en sorts utdrag ur farbror Nissens dagbok... Han är en fantasiprodukt och inte därför att förväxla med en tomtens hjälpredan, Tomte-Nisse. Eller ens Nisse från Åsarna.
2023-03-16

  Larz Gustafsson VIP
För mig är undergången en övergång.
Bibeln talar om nya himlar och en ny jord.
Det gäller att se till att man har sin sak klar med Gud, så att man blir med där.
2023-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP