Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale… dessa tre senaste texter 20230317 Moderjord: gestaltar motiv till liv på vårt moderskepp jorden…


Befrielse


jordens sfäriska välstånd 

frimodigt obunden av oss 

människor - men ack nej

en önskedröm att vara fri

 

självständig utan oss alla

betyder vi intet för jorden

endast degenererande öde

vi är ett invasivt totalt kaos 

 

några av oss återhållsamma

värnar om och fridsamhet anamma

dock jordens mirakler ändas en dag

av vår mänskliga rövar-mentalitet

 

vår invasion strippar jorden på allt

 

ringar på havets speglingsyta

vindvågorna speglingen bryta

fäktar med tillblivelsen av undergång

sjunger vår mänsklighet sin svanesång

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 103 gånger
Publicerad 2023-03-17 08:44



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Gillar ditt tema, kan vi få nog av dessa sorgsna varningar - tror inte det. Om bara politikerna ville förstå också.
2023-03-19

  Fem hjärtan VIP
Fint och tankeväckande !
2023-03-18

  Annie b'larsson VIP
Så länge det finns människor som kan måla som du, finns det hopp för mänskligheten, tänker jag.
2023-03-17

  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra och tankeväckande.
2023-03-17

  Maria Sundelin VIP
Människan är det farligaste djuret eftersom vi kan utrota oss själva
2023-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP