Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det pågår en enorm överföring av skattepengar till privata vårdgivare, något som sällan diskuteras i media i Sverige. Alla faktauppgifter i dikten kommer från John Lapidus bok ”Den sjuka debatten - bland vårdindustrins myter, nyspråk och lögner”


Barnsjukhuset Martina

Barnsjukhuset Martina älskar alla barn
särskilt de barn som har föräldrar
som har råd med medlemsavgiften.
16 188 kronor per år är väl inga pengar
för den som älskar sitt barn

I Hälso och sjukvårdslagen står det i paragraf två
att ”Målet för hälso- och sjukvården är en god hälsa
och en vård på lika villkor för hela befolkningen.”
Är alla barn välkomna till barnsjukhuset Martina?
Nej, bara de barn som är medlemmar.

Det låter som att det pågår ett lagbrott
Att region Stockholm bryter mot lagen
Att de de understöder ”vård efter plånbok”
istället för ”vård efter behov”

Landstingspolitikerna tiger
Riksdagspolitikerna tiger
SVT tiger
Personalen på barnsjukhuset Martina tiger
Medlemsföräldrarna tiger
Alla låtsas som att det regnar

Privatiseringen av sjukvården fortsätter
Idag är det 700 000 personer
som kan gå före i kön
tack vare privata sjukförsäkringar eller medlemsavgifter

 

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 66 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-03-17 14:11



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Ja jag förstår och jag vet vad detta inneburit för mina barn och barnbarn som är fostrade till goda medborgare, men inte får vi något när vi tvingas till sjukdom pga arvet, inte ens vård. Men det är ju såklart vårt eget fel. Vi kroniker som föddes med sjukdom. Då låtsas vården varje gång att de inte vet om diagnosen och skickar oss runt i vårdsnurren. Så snurrig blir man att man blir ännu sjukare på kuppen. Aldrig någonsin kan jag förstå hur detta skulle vara kostnadseffektivt för regionen, den enskilde eller för arbetsmarknaden.
2023-03-17
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP