Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Något min tränare sa till mig i tidiga tonåren då jag vann min första proffsdanstävling i Rio ... Publicerad tidigare här i maj 2013 men det förmedlade budskapet saknar bäst före datum.


Det som skiljer proffsen ...

... från amatörerna är
att proffsen är amatörer
som är tillräckligt bra
och eller skickliga nog
för att någon ska
vilja betala för
deras prestationer ...

Vare sig mer eller mindre
än just detta faktum ...

Men det är inte bara 
skicklighet som avgör
huruvida man kan bli proffs eller ej ...

Timing är en ingrediens 
vilken bara måste finnas där
och utifrån rådande situation
obevekligt stämma överens ...

Men för att överhuvudtaget 
komma till det läge
där timing blir avgörande
krävs kontaktnät ...

Ett kontaktnät
som består av 
de för ändamålet
såväl rätta
som
rätt timade kontakterna ...

Klart det finns 
ett visst mått av tur
med i det hela också ...

... Men tur krävs
utöver skicklighet
oavsett vilka kontakter
som finns tillgängliga ...

Tror många som lyckas
nå ända fram till att göra succe
skulle må bra av 
att ta till sig denna insikt
oavsett vad det handlar om
och oavsett hur stora vinster,
sociala som monetära
de än é ...

Att få bli proffs
på någonting man tycker om
att få göra för sig själv
och eller för andra
i sitt liv
är en ynnest 
att känna tacksamhet inför ...

Men denna tacksamhet
visar man allra bäst
genom att visa ödmjukhet
inför den framgång man har
och jämväl får fortsätta att utveckla ...

Stolthet över det man åstadkommit
och fortsätter att åstadkomma som proffs
anser jag vore en förolämpning
mot dem som ej fått samma möjligheter,
om man Inte såväl
tillät sig att få känna det inom sig
som om man inte visade det också utåt ...

Mandela lär ha sagt
- Det är först när du låter dig själv få skina full ut
som du också tillåter och ger andra möjlighet
att få känna att de också får skina ...

Är benägen att skriva under på dessa hans ord ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 76 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-03-18 03:55



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Man skall inte vara förmer enligt Jante
2023-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP