Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det förkroppsligar lycka.

Jag är fylld av lyckan gömd i de farsartade skämten om Nato-dilemmat.
av den pärlbäraren dricker nu daggen,
glädjeelixiret når mig från den nattliga vågan in i demiurgen.
för att få den tvivelaktiga världen att verka mer underbar
som en nyfödd i en dröm med ett smord ljus.


Jag är den ensamma själen och ändå är jag allestädes närvarande
och jag jagar min evighet, som en sann jaktgudinna.
för ett tag sedan all ära
det är bara stort stjärndamm
sett från ett avlägset land
i vintersteg klättrar jag med längtande ögon till vintergatan ensam den slitna murgrönafasaden.
letar efter den skatten,

men 
molnet i luften är tomt skum.
med min natur  jag letar förgäves efter dem, du vet
för vad jag än letar efter
mina visioner blir ofta tomma.


nattens djupa vinter droppar i regndroppar
stridens tid står och är erövrad,
men jag avslutar sökandet och avslutar förtvivlan
– Jag hävdade harmoni.
i mitt eget hjärtas stund
det prasslar av juveler,
skatter som uppenbarar sig för mig
gamla förlorade känslor och tid
slå, sjunga, prata.


Idag är min ande grön
Jag är komplett, för idag...är jag jag....




Fri vers (Modernistisk dikt) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 146 gånger
Publicerad 2023-03-18 07:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP