Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skam

Tänk om rättvisan förfaller. Tänk om glädjens galler spricker.

Då är man ensam kvar i världen. Bitter som av stål.

Då, när du försöker nå lyckans eviga puzzel. Biter det tag i armen.

Du sliter av dig själen, tror på osårbarheten i hälen.

Tänker ej på vad du har kastat bakom dig. Nej ty du ser endast fram.

Missar de hjälpande lammen. Dör hellre av skammen.

Men när du inte orkar simma i land. Viftar du efter lammets hjälpande hand. Nu ser du miraklet.

Men lammen skrattar åt spektaklet.




Bunden vers (Rim) av Hilding Wickström
Läst 136 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-03-18 18:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Hilding Wickström
Hilding Wickström