Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ordens värde

Med djupaste tacksamhet
jag bugar för orden,
de ger mig skäl
att fortsätta leva på jorden.

Ord sätts ihop
och meningar bildas.
bygger upp en bild av något
som sen kan skildras.

Jag ser en mening växa fram
och få en plats i livet
det är inte något
man kan ta för givet.

Att samla på ord känns för mig
väldigt livsviktigt,
de behövs ju när man
skall säga något uppriktigt.

Eller kanske bara göra en lek
när livet plötsligt vänder,
då är det skönt att ha en reserv
så man kan vara med där det händer.

Ord kan glädja eller skrämma,
de kan vädja och hämnas
men de kan också
helt utelämnas.

Orden har vi fått som gåva
en dyr och värdefull sådan,
den kan vi använda i våra liv
även till allmän beskådan.

Vad vore våra liv utan ord
ja vad skulle vi göra,
det är ju tomt i livet
om vi inte dessa får höra.

Och det skrivna ordet
ger en lisa för själen,
livet får ett djup
orden tinar den inre tjälen.
















Bunden vers (Rim) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 70 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-03-19 08:27



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Fint om ordens betydelse!
2023-03-19
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP