Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Kajans dikt "Klipporna" Mindfulness


Hav?

Hav

du andas 

i vågor syresätter du liv

i vindar skapas våg efter våg

tyfoner och orkaner

i jordens rörelse

skapar du rörelse

våg efter våg

ibland förstör du

far fram som en tsunami

och släcker liv

men oftast gör du

så att jag kan andas

djupare

lugnare

vackrare

jag älskar när jag ser dig

i horisonten

i soluppgång

i solnedgång

ibland ger du mig blandade känslor

på en båt

vackert

eller hisnande i avgrundsdjup

och jag undrar

vad finns där 

inunder

vad döljer du 

under ytan

vad behöver

komma fram?

på en strand

lugnar du stenarna

rullar dem varsamt

och formar dem med tiden

runda

våg efter våg 

andas vi i takt

du och jag hav

du och jag

 

 




Fri vers (Fri form) av Ninananonia VIP
Läst 65 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-03-19 09:16



Bookmark and Share


  Kajan VIP
Känslan av hav, har följt med in i texten; beundran, respekt och en möjlighet till att finna ro.
2023-03-20

  MaLo VIP
Vackra rader om något av det mest meditativa som finns - havet.
2023-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP