Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
- en tidlös tid, vi brinner långsamt upp som en cigarett.


tystnaden är döden som lyssnar...

ser utan att känna
ser utan att reagera
ser utan att analysera
att höra utan att försöka lyssna
vad är ord, mer än eko
en körsång från den förflutna tanken
en förmåga vi ej förstår men alltid leker med
känslor...
vad är känslor? vänd på en känsla och den blir något annat...
alla dessa ögon, munnar som ler, eller är stela och sammanbitna...
- du är ett vackert spöke! mot solen blir du en vacker skugga... din dans en tillfällighet, utan att rista sina spår i marken under dig...
- du är en vacker tillfällighet. Dina läppar, nu perfektion, när vi ser dem nu - ser ingen hur du kan bli gammal och grå...
- ansikte som ett russin, ingen kan se dig nu, bli så och viska "jag vill dö"
- vi ser på världen med nyvakna ögon, aningen berusade av våran egna skuggor och skuggorna av dem runt omkring oss...
- du är en handfull, ett dussin, aldrig att bli gammal som ett russin...
- du är en på tusen, tusen på en miljon...
- jag ser din skugga
- du är vacker i din dans, din rörelse
- fortsätt hypnotisera oss...
- du eviga
- levande
- fackla
- tack.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Alexander Gustafsson
Läst 65 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-03-19 09:17



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Vad är ord,mer än eko"
Utsökt skrivelse!
(Som ett brinnande
ljus i en väntans
tysta katedral?)
;)
2023-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Alexander Gustafsson
Alexander Gustafsson