Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Träd?

Träd

en gång var du bara ett frö i vinden

sedan  hamnade du i jorden 

du behövde vatten från himmelen

och näring från allt som levat

och solen gav dig liv

en gång var du en liten planta som växte

som hörde allt jag sa och tänkte

en dag gick som många dagar kom och gick

du levde i symbios med svampar 

rötter gav dig näring i jorden

åren kom och gick i hundratal

om våren grönskade du och färgade hela världen grön

människor lät dig vara  gick förbi dig

såg dig inte  som jag ser dig

jag kramar dig träd  jag talar till dig

du ger mig syre i mina lungor

du renar luften jag andas

du tar hand om och  omvandlar koldioxid 

till syret jag andas  du gör mig lugn 

och ingen lyssnar som du

du har sett så mycket som ingen annan sett

du har hört hemligheter 

du prasslar i vinden men står stadig på jorden

du skapar nya träd och ger bina mat

du är bo till insekterna och är föda till djuren

du är vacker

och av dig kan vi bygga hus 

värma ett hus värma en själ som jag

jag sitter under dig

och ser din stolta krona

du ger mig skugga i solen 

om sommaren

ja du är verkligen en konung

skogens konung  det är du

livets träd  det är du

om flera fanns som du

skulle världen vara renare

klimatet bättre

du beskyddar moder jord

och alla människorna i den

vi förstår det bara inte

att du är liv?

 




Fri vers (Fri form) av Ninananonia VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-03-19 09:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP