Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

möte med ansträngt leende

 

när nu myrstackar
börjar byggas upp
här och där på molnhimlen
så fångar mitt fönsteröga
ur dragkampen klotet får
mellan isbildning och töporl
uppåtgående solen skapar
liggande skuggor på snöfält blir till gråytor i det vida vita
kvittrets ankomst till lufthav
tjälskott och vårflodsörja
schaktdjup oro avlar frossa
inuti föds ungar av ångest
min obalans får gungbräde vippande tills lila blir grönt




Fri vers av Per Rydberg
Läst 71 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-03-19 16:22



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Känslosamma iakttagelser med spännande språk.
2023-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg