Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MR DYSTERKVIST OCH MS MISANTROPI

I skaldekonstens mörka galleri,
där hänger dikterna på rad så trist  
med signatur av mister Dysterkvist
men lika ofta miss Misantropi.                                      

Den damen och den herrn med jämmer i    tycks lida utav vita miners brist.
Måhända har de livets glädje mist
och lider obotligt av dystopi.

Är skriva dikter roligt? Jomen, visst!
Vi drabbas alla av melankoli
men måste därför inte alltid skriva trist.

Att skriva poesi är ett slags frist
från livets moll och mörka melodi,
herr Dysterkvist och fru Misantropi!

 

 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-03-20 13:59



Bookmark and Share


  Anya VIP
Joo, många dikter är mörka. Det blir lätt så, i alla fall för mig. Men nu försöker jag skriva gladare. Övar på det. Inte alltid jag lyckas. :o)
Din bundna form är så skicklig. Har aldrig testat sonett och tror inte jag fixar det. Det skulle typ....bara bli hjärta och smärta. Du rimmar fantastiskt.
2023-03-21

    Kämpendahl
Jag har hört att självmord är vanligare bland poeter. Jag har blivit poet på gamla dagar och undflytt Dysterkvists och Misantrops öde. Jag lever i välmåga.
2023-03-20

    Sefarge VIP
En "kulig"smakprovs betraktande skrivelse!
I Poesins gott om blandat påse trivas
även de suraste Lakrits-bitar
men ej till överdrift? För
vissa läse-kategoriers
njutning.
;)



2023-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP