Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Skepnader


Tidens tecken

 

  • Ur ett filosofiskt perspektiv

 

Vår policy för vår människosyn

Lyser tydligt igenom i det vi gör

Men du försöker hålla det hemligt

Människor är så medvetna

Pekar gärna ut andra för att vara onda

Utan att se sin egen del och orsak i det som händer

Skapar du eget eller bearbetar du andra?

Ett ifrågasättande som ringlar sig

Långsamt och kväver en relation

Försöker du förändra andra

Eller vill du hjälpa dem att bli starkare?

Ett pågående uppbyggande

Av landets resurser och välfärd

Istället för raserande och förstörande

av relationer och infrastruktur

Du vägrar anpassa dig till likgiltighet

Och om din målsättning med ditt agerande

Är att hämnas på de efterlevande

Drar du dig inte för att visa upp din kampvilja

I etern genom medias maktberusning

En nyhet förmedlas utan empati

Och främlingskapet betungar våra relationer

Vad blir det kvar att tala om efter medias rättigheter

Att förmedla det senaste de kan komma på?

En röst från ovan ifrån himlen viskar till mig

”Du gör ju själv likadant”

 

Taleptox Skrev

Den 20230320

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 45 gånger
Publicerad 2023-03-20 08:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP